Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/kidoo.dk/public_html/wp-content/themes/jupiter/functions.php on line 73
➕ Copycat – Kidoo

Kidoo

 Grundet Covid-19 har vi valgt at sætte vores planlagte opdatering på pause, så I sammen med jeres børn, kan få glæde af Kidoo’s aktiviteter i denne tid. Vi beklager derfor også, hvis der skulle være nogle fejl/mangler, men vi kan altid kontaktes på kontakt@kidoo.dk hvis du skulle støde på problemer. Pas rigtig godt på jer selv og hinanden 💜

➕ Copycat

Gratis

5+ år

2 eller 4

Lav

Modeller
Diplom

Log ind for at
gemme som favorit 

Hvor gode er i til at samarbejde?

Find ud af hvor gode i er til at kommunikere og lytte til hinanden!

Til denne aktivitet, kan I være 2 eller 4 personer.

  1. Sæt jer overfor hinanden ved et bord og stil en bog eller lign. op mellem jer, så I ikke kan se hinandens del af bordet.
  2. Hent vores LEGO-modeller eller find en model fra et LEGO-katalog eller lign.
  3. Nu vælger i hvem der skal forklare modellen og hvem der skal bygge den. Det er vigtigt, at personen der skal bygge modellen, ikke ser den originale model.
Eksempel:

“Den gule klods med 4 dutter, skal sidde ovenpå i midten af den grønne klods med 6 dutter. De to klodser skal sættes i midten af den sorte flade klods.”

4 personer (2 hold)

Del jer op i to hold. Hvert hold skal udvælge én til at bygge en Legomodel (pers. 1) og én til at samle en magen til (pers. 2). Pers. 1 må ikke se originalmodellen. Pers. 2 bygger en model efter eget valg. Når denne er bygget, skal pers. 1 bygge én magen til. Pers. 2 skal forklare pers. 1 hvordan han eller hun skal bygge modellen.

Bliv enige om hvor mange klodser i skal bruge i modellen, så begge hold har lige mange klodser i deres model.

🛑 Vigtigt!

Det kan være frustrende at forklare en model hvis modtageren ikke modtager vejledningen korrekt, men husk, at det er dit barn der sidder på den anden side, så hav tålmodighed!

Har I ingen legeklodser?

Har i ingen Legoklodser, kan I lege samme leg med tegninger.
Den ene tegner en tegning på et stykke papir (personen overfor må ikke se den!) Herefter skal personen med tegningen forklare sin tegning og personen overfor, skal forsøge at genskabe den på sit eget papir.

Hvordan klarede i Jer? Er modellerne/tegningerne ens?

💡 Barnets udvikling

Denne aktivitet styrker:

🙋🏻‍♂️ Personlige kompetencer
👬 Sociale kompetencer

📏 Matematiske færdigheder
🎨 Kreative færdigheder

De 8 læringsområder 💡

De 8 læringsområder

Når vi sammensætter vores aktiviteter, lægger vi vægt på disse 8 grundlæggende færdigheder.

1. Personlige kompetencer
Personlige kompetencer er selvstændighed og evne til at indgå i et fællesskab. Det er de grundlæggende færdigheder der skal selvværdfølelsen udvikles hos det enkelte barn.

2. Sociale kompetencer
Sociale kompetencer er en forudsætning for hvordan vi trives som mennesker og opfører os i fællesskabet. Det er foruden social adfærd også en forståelse af andres følelser, og evnen til at kunne handle hensynsfuldt og empatisk.

3. Læse- og skrive færdigheder
Dette område fokuserer på at lære de færdigheder, der er nødvendige for at blive dygtigere til at læse og skrive.

4. Matematiske færdigheder
Dette område forkuserer på at støtte børn i at udvikle deres forståelse af tal, beregning, figurer, rum og mål.

5. Krop og bevægelse
Kroppen er vores bevægelses- og sanseapparat og den fysiske tilstand har stor betydning for børns sundhed, trivsel, livskvalitet, selvværd og indlæring. Motoriske leg er et begreb, der dækker over lege, der styrker barnets motorik.

6. Natur og naturfænomener
Naturoplevelser i barndommen er vigtige for det forhold man får til naturen. Naturen er rum for fantasi, leg, sanseoplevelser og fysisk udfoldelse samt kendskab til dyr, planter og miljøforhold.

7. Kulturelle udtryksformer og værdier
Kultur er en måde at forstå sig selv og verden på. I kunsten og kulturelle udtryksformer møder vi fortolkninger af vores eksistens. Jo flere kulturelle udtryk børnene møder og jo flere indtryk de får, des bredere bliver deres syn på verden, andre mennesker og på sig selv.

8. Kreative færdigheder
Dette område fokuserer på at støtte børn i at udvikle deres kreativitet ved at tilbyde en række muligheder, materialer og medier til at udtrykke sig og bruge deres fantasi. Børnene skal opmuntres til at udforske og dele deres tanker, følelser og ideer.

📝 Det skal I bruge

  1. Legoklodser eller et stykker papir og en blyant hver
  2. LEGO-modeller 
🎓 For større børn


Større børn kan godt udfordres med vores lidt mere avancerede model “båden”.
Til de endnu større børn, kan I prøve at sætte tid på, men sørg for, at dit barn ikke føler sig for presset.

🚁 For mindre børn


Til de mindre børn, kan i prøve modellerne “hesten” eller “anden” som er vores mere simple modeller.

💌 Del denne aktivitet

Du har helt sikkert nogle i dit netværk, som vil synes at denne aktivitet kunne være sjov! Hjælp dem ved at dele aktiviteten i dit netværk!

Vælg blot herunder, hvor du ønsker at dele aktiviteten 👇

Tilgængelige downloads

Copycat LEGO-modeller
Hent vores LEGO-modeller “anden”, “båden” og “hesten”. Hver model har en forskellig sværhedsgrad. Vælg den der passer til dit barns alder.

❗ Du skal være logget ind for at hente materialer gratis
Filer og materialer til Kidoo’s aktiviteter, kan hentes for point når du er logget ind.
> Log ind her

Du har . Optjen point

Andre kreative aktiviteter