Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/kidoo.dk/public_html/wp-content/themes/jupiter/functions.php on line 73
👨‍👩‍👦‍👦 Familie Jeopardy – Kidoo

Kidoo

 Grundet Covid-19 har vi valgt at sætte vores planlagte opdatering på pause, så I sammen med jeres børn, kan få glæde af Kidoo’s aktiviteter i denne tid. Vi beklager derfor også, hvis der skulle være nogle fejl/mangler, men vi kan altid kontaktes på kontakt@kidoo.dk hvis du skulle støde på problemer. Pas rigtig godt på jer selv og hinanden 💜

💡 Familie Jeopardy

Gratis

6+ år

2-16

Lav

-

Log ind for at
gemme som favorit 

Saml familien til sjov quizaften!

På med kampånden, for nu skal der quizzes!

Quiz med JeopardyLab

Find computeren frem og sæt jer godt til rette, hvor alle kan se skærmen!
Hvis I kan koble computeren op til fjernsynet, er det endnu bedre!

Gå ind på JeopardyLab og søg efter en quiz! Vi foreslår at I søger på “familie” eller “børn”.

Når i har fundet en quiz vælger i antal quizdeltagere. Hvis I ønsker at spille på hold og skal deles op i f.eks. 2 hold, vælger i naturlisvis 2 teams. Hvis I ønsker at spille mod hinanden allesammen, vælger I det antal teams efter hvor mange deltagere I er (4 deltagere=4 teams).

Tryk på pointboksene hvor der står “teams” for i stedet at skrive jeres navne eller holdnavne.

Quizzen spilles som det oprindelige Jeopardy: “Film til 200” eller “Sange til 400” osv… Det er ikke nødvendigt at sige “hvad er” eller “hvem er” når der svares på spørgsmål, da børn hurtigt glemmer den lille regel.

Point gives ved at man trykker på + hvis deltageren svarede rigtigt på spørgsmålet og hvis deltageren svarede forkert. Quizzen regner selv ud hvad der skal lægges til/trækkes fra, afhængigt af spørgsmålets værdi.

Tilpas jeres egen quiz!

Lav en tilpasset quiz, som styrker jeres barn i én eller flere af de ting, som der måske skal øves lidt mere på. Måske har han eller hun svært ved tal, sammensatte ord eller stavelser?
Husk dog, at det skal være en hyggelig aften for jeres barn. Lav ikke quizzen for svær! Sørg for, at det ikke er mere svært, end at jeres barn stadig får nogle succesoplevelser.

💡 Tip!

Denne aktivitet er ikke for de allermindste, men har du et mindre barn, kan du med fordel lave nogle nemme spørgsmål i quizzen. I kan evt. nøjes med at lave en enkelt kategori med nemme spørgsmål, så i alle kan være med i samme quiz.

Eksempel på nemme spørgsmål:
Hvad siger koen? Hvad farve har en appelsin? Hvad hedder andens unger?
Brug evt. svarmuligheder: 1. Kyllinger   2. Ællinger

I kan også vælge at lave en mere personlig quiz, som ikke nødvendigvis styrker det faglige, men mere jeres personlige forhold.

Sådan laver I en personlig familiequiz:

F.eks. laver far en kategori der hedder “Om far”, og det samme gør de andre familiemedlemmer – dog med egne navne.

Far laver spørgsmål i hans kategori, mor i hendes kategori osv…

Eks. på spørgsmål:
 Hvad er min livret?
 Hvor gammel er jeg?
 Hvad arbejder jeg med?

💡 Barnets udvikling

Denne aktivitet styrker:

🙋🏻‍♂️ Personlige kompetencer
👬 Sociale kompetencer

✍️ Læse- og skrivefærdigheder
📏 Matematiske færdigheder
🌎 Kulturelle værdier

De 8 læringsområder 💡

De 8 læringsområder

Når vi sammensætter vores aktiviteter, lægger vi vægt på disse 8 grundlæggende færdigheder.

1. Personlige kompetencer
Personlige kompetencer er selvstændighed og evne til at indgå i et fællesskab. Det er de grundlæggende færdigheder der skal selvværdfølelsen udvikles hos det enkelte barn.

2. Sociale kompetencer
Sociale kompetencer er en forudsætning for hvordan vi trives som mennesker og opfører os i fællesskabet. Det er foruden social adfærd også en forståelse af andres følelser, og evnen til at kunne handle hensynsfuldt og empatisk.

3. Læse- og skrive færdigheder
Dette område fokuserer på at lære de færdigheder, der er nødvendige for at blive dygtigere til at læse og skrive.

4. Matematiske færdigheder
Dette område forkuserer på at støtte børn i at udvikle deres forståelse af tal, beregning, figurer, rum og mål.

5. Krop og bevægelse
Kroppen er vores bevægelses- og sanseapparat og den fysiske tilstand har stor betydning for børns sundhed, trivsel, livskvalitet, selvværd og indlæring. Motoriske leg er et begreb, der dækker over lege, der styrker barnets motorik.

6. Natur og naturfænomener
Naturoplevelser i barndommen er vigtige for det forhold man får til naturen. Naturen er rum for fantasi, leg, sanseoplevelser og fysisk udfoldelse samt kendskab til dyr, planter og miljøforhold.

7. Kulturelle udtryksformer og værdier
Kultur er en måde at forstå sig selv og verden på. I kunsten og kulturelle udtryksformer møder vi fortolkninger af vores eksistens. Jo flere kulturelle udtryk børnene møder og jo flere indtryk de får, des bredere bliver deres syn på verden, andre mennesker og på sig selv.

8. Kreative færdigheder
Dette område fokuserer på at støtte børn i at udvikle deres kreativitet ved at tilbyde en række muligheder, materialer og medier til at udtrykke sig og bruge deres fantasi. Børnene skal opmuntres til at udforske og dele deres tanker, følelser og ideer.

📝 Det skal I bruge

  1. En computer med internet.
  2. Evt. opkobling til TV.
  3. Snacks mm. til en ægte hyggeaften!

⭐ Anbefalede quizzer

Kidoo’s Familiequiz
OBS! Vi er blevet gjort opmærksomme på, at ét af spørgsmålene desværre ikke kan besvares, da vi har brugt emoji’s som ikke viser sig på skærmen efter quizzen er gemt. Quizzen kan dog sagtens spilles – dette spørgsmål hoppes blot over.

💌 Del denne aktivitet

Du har helt sikkert nogle i dit netværk, som vil synes at denne aktivitet kunne være sjov! Hjælp dem ved at dele aktiviteten i dit netværk!

Vælg blot herunder, hvor du ønsker at dele aktiviteten 👇

Andre aktiviteter der øver stavning/regning