Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/kidoo.dk/public_html/wp-content/themes/jupiter/functions.php on line 73
📍 Geocaching – Kidoo

Kidoo

 Grundet Covid-19 har vi valgt at sætte vores planlagte opdatering på pause, så I sammen med jeres børn, kan få glæde af Kidoo’s aktiviteter i denne tid. Vi beklager derfor også, hvis der skulle være nogle fejl/mangler, men vi kan altid kontaktes på kontakt@kidoo.dk hvis du skulle støde på problemer. Pas rigtig godt på jer selv og hinanden 💜

📍 Geocaching

Gratis

3+ år

1+

Middel - høj

Diplom

Log ind for at
gemme som favorit 

Med Geocaching tester I
sammenhold og udholdenhed.

Pak eventuelt en taske med lidt lækkert og drag ud i naturen, på jagt efter gamte skatte!

Afspil video

Der er milioner af geocaches gemt rundt omkring i hele verden!

– Der er sikkert nogle i nærheden af dig ligenu!

Tænk på det som en udendørs skattejagt i den virkelige verden! I stedet for, at bruge et pirat-skattekort, bruger i en GPS i jeres smartphone, til at lokalisere bokse med skatte – også kaldet geocaches eller bare caches. Hver geocache findes ved hjælp af GPS-koordinater.

Download den officielle geocache-app og find dem!

På app’en kan i se koordinaterne på de caches, der ligger tættest. I kan blandt andet se hvilken størrelse cachen har, hvem der har fundet den tidligere (og kommentarer fra dem), sværhedsgrad på cachen, samt små hints til at finde den. Husk at skriv i logbogen :o)

Har i en telefon hver, kan i også prøve at dyste om, hvem der først finder frem til cachen! Er i mange, kan i dele jer op i hold.

Når i finder cachen, vil den indeholde en eller flere ting, som folk har efterladt. Ofte ligger der også en lille seddel og en blyant i cachen, så de der finder den, har mulighed for at skrive navne samt dato for findedagen. Det er sjovt for de næste der kommer forbi cachen.

I kan vælge at tage indholdet og skifte det ud med noget andet, eller blot lade det nuværende indhold ligge.

Husk altid at lægge en ting i cachen, hvis i vælger at tage indholdet. Der skal også være noget til de næste, der finder cachen.

💡 Tips!

  • Smør en madpakke og noget at drikke. Det er en skam, at skulle afbryde turen fordi børnene er blevet sultne eller tørstig af gåturen.
  • Hvis tærranet egner sig til det, kan i snuppe cyklerne.

Download app’en her:

💡 Barnets udvikling

Denne aktivitet styrker:

🙋🏻‍♂️ Personlige kompetencer
👬 Sociale kompetencer

✍️ Læse- og skrivefærdigheder
📏 Matematiske færdigheder
💪 Krop og bevægelse
🌲 Natur og naturfænomener

De 8 læringsområder 💡

De 8 læringsområder

Når vi sammensætter vores aktiviteter, lægger vi vægt på disse 8 grundlæggende færdigheder.

1. Personlige kompetencer
Personlige kompetencer er selvstændighed og evne til at indgå i et fællesskab. Det er de grundlæggende færdigheder der skal selvværdfølelsen udvikles hos det enkelte barn.

2. Sociale kompetencer
Sociale kompetencer er en forudsætning for hvordan vi trives som mennesker og opfører os i fællesskabet. Det er foruden social adfærd også en forståelse af andres følelser, og evnen til at kunne handle hensynsfuldt og empatisk.

3. Læse- og skrive færdigheder
Dette område fokuserer på at lære de færdigheder, der er nødvendige for at blive dygtigere til at læse og skrive.

4. Matematiske færdigheder
Dette område forkuserer på at støtte børn i at udvikle deres forståelse af tal, beregning, figurer, rum og mål.

5. Krop og bevægelse
Kroppen er vores bevægelses- og sanseapparat og den fysiske tilstand har stor betydning for børns sundhed, trivsel, livskvalitet, selvværd og indlæring. Motoriske leg er et begreb, der dækker over lege, der styrker barnets motorik.

6. Natur og naturfænomener
Naturoplevelser i barndommen er vigtige for det forhold man får til naturen. Naturen er rum for fantasi, leg, sanseoplevelser og fysisk udfoldelse samt kendskab til dyr, planter og miljøforhold.

7. Kulturelle udtryksformer og værdier
Kultur er en måde at forstå sig selv og verden på. I kunsten og kulturelle udtryksformer møder vi fortolkninger af vores eksistens. Jo flere kulturelle udtryk børnene møder og jo flere indtryk de får, des bredere bliver deres syn på verden, andre mennesker og på sig selv.

8. Kreative færdigheder
Dette område fokuserer på at støtte børn i at udvikle deres kreativitet ved at tilbyde en række muligheder, materialer og medier til at udtrykke sig og bruge deres fantasi. Børnene skal opmuntres til at udforske og dele deres tanker, følelser og ideer.

📝 Det skal I bruge

  1. Praktisk tøj/fodtøj.
  2. Evt. en powerbank så ikke mobilen løber tør for strøm.
  3. En smartphone med Geocaching App (Hent App’en gratis her)
  4. En lille ting som I kan putte i cachen, hvis I vælger at tage indholdet.
  5. Evt. en rygsæk med snacks/drikkevarer.
👫 Tips til mor og far


  • Smør en madpakke og noget at drikke. Det er en skam, at skulle afbryde turen fordi børnene er blevet sultne eller tørstig af gåturen.
  • Hvis tærranet egner sig til det, kan i snuppe cyklerne.
🎓 For større børn


Geocaching app’en peger jer i den rigtig retning mens i går – ligesom en GPS. De større børn vil synes, det er sjovt, at lede turen. Så lad dit barn få telefonen med koordinaterne og pege jer alle hen mod cachen. Hertil kan downloades et anførerkort, som lederen af ekspeditionen kan bære.

🚁 For mindre børn


Alle kan i realiteten være med på Geocaching, men har du et mindre barn med, skal du naturligvis sørge for, at hjælpe lidt mere til – både med kortet på telefonen og hvis cachen er godt gemt. Inden du vælger en cache i app’en, kan du med

fordel se, hvilken sværhedsgrad den har.

💌 Del denne aktivitet

Du har helt sikkert nogle i dit netværk, som vil synes at denne aktivitet kunne være sjov! Hjælp dem ved at dele aktiviteten i dit netværk!

Vælg blot herunder, hvor du ønsker at dele aktiviteten 👇

Tilgængelige downloads

Diplom
Download og print et diplom som dit barn med stolthed, kan hænge op på sit værelse.

❗ Du skal være logget ind for at hente materialer gratis
Filer og materialer til Kidoo’s aktiviteter, kan hentes for point når du er logget ind.
> Log ind her

Du har . Optjen point