Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/kidoo.dk/public_html/wp-content/themes/jupiter/functions.php on line 73
🐲 Historiesten – Kidoo

Kidoo

 Grundet Covid-19 har vi valgt at sætte vores planlagte opdatering på pause, så I sammen med jeres børn, kan få glæde af Kidoo’s aktiviteter i denne tid. Vi beklager derfor også, hvis der skulle være nogle fejl/mangler, men vi kan altid kontaktes på kontakt@kidoo.dk hvis du skulle støde på problemer. Pas rigtig godt på jer selv og hinanden 💜

🐉 Historiesten

Gratis

3+ år

1+

Lav

-

Log ind for at
gemme som favorit 

Sæt fantasien igang!

Skab sjove og eventyrlige historiesten og få gang i fortællingerne!

Natursten til leg og kreativitet

Sten er ofte noget vores børn kommer hjem med i massevis – MASSEVIS!
Uden pynt er sten bare sten, men de kan virkelig bruges til mange sjove projekter, hvis man  skruer op for kreativiteten…

Før i overhovedet kan komme i gang, skal i bruge nogle sten, hvis i ikke allerede har et helt lager ?
Gå på jagt i naturen/på stranden og find nogle sten i forskellige former og størrelser. Tænk evt. allerede her over, hvad i har tænkt jer at lave ud af stenene. Hvilke former søger i? Måske kan nogle af stenenes former endda inspirere jer.
Når I kommer hjem, kan I hygge jer med lidt guf, mens I forvandler stenene til små søde dyr eller kunstværker.

Flotte sten til spændende fortællinger

Lav et sæt historiesten ved at tegne figurer, steder og objekter på småsten, som du enten kan indsamle fra naturen eller købe fra et havecenter. Hvis du ikke vil tegne billederne, kan du også tilføje klistermærker til stenene; bare sørg for at tilføje et lag lak for at holde dem på plads.
Opbevar stenene i en stofpose og tag dem frem når i skal familiehygge.

Hvis I vil have stenene til at være hvide, starter i med at male dem med hvid akylmaling. Lad stenene tørre og vend dem så om, og mal på den anden side. I kan også vælge at efterlade dem naturlige. Det er helt op til jer.

Tegn et billede på hver sten med permanent tuscher. I kan naturligvis vælge at bruge maling, men det er langt nemmere med tuscher, når der skal laves detaljer.

Børst et tyndt lag lak over småstenene for at forsegle i farven og for at tilføje noget glans.

Idéer til sten:

I behøver ikke at tænker over sammenhængen i stenene. Man kan godt få sjove historier ud af en drage der spiser pizza eller en prinsesse der bliver venner med en politibetjent 😁

🖌 Vælg den rigtige maling

Enamel maling dækker rigtig godt og holder bedre end akryl, men anbefales ikke til brug af børn. Derfor anbefaler vi at I bruger akrylmaling, der er billigere og langt mere børnevenlig. Det kræver dog, at man behandler stenene med en lakering, for at malingen og det fine mønster, bevares længst mulig tid – især hvis stenene skal ligge udenfor.

💡 Tip!

*Plus Color tuscher er lidt dyrere, men absolut de ekstra kroner værd. Det er ‘maling på tusch’, der er meget dækkende og flotte klare i farverne. Tuscherne er også praktiske hvis man vil have dem med på stranden hvor der er mange sten i alverdens former. Perfekt til at underholde børnene på turen! *Køb dem her

💬 Sjove, søde eller eventyrlige fortællinger

Når i har lavet jeres flotte historiesten, kan i begynde at skabe spændende fortællinger med dem.
I kan selv vælge hvordan I vil bygge selve spillet op, men vi har lavet nogle forslag.

Spil 1: Alle personer skiftes til at tage en tilfældig sten op af posen og fortælle lidt af en historie med denne. Vælg én til at tage en sten op af posen og starte historien. Næste person tager så en ny sten og fortsætter historien.

Spil 2: Skift til at fortælle en historie med alle stenene. En person tager en tilfældig sten op ad posen og starter historien. Samme person tager en ny tilfældig sten og fortsætter. Historien slutter når der ikke er flere sten tilbage.

Spil 3: Læg alle stenene ud så billeder på stenene vender opad. Prøv spil 1 og 2 bare hvor i selv vælger stenene i den rækkefølge i ønsker

💡 Barnets udvikling

Denne aktivitet styrker:

🙋🏻‍♂️ Personlige kompetencer
👬 Sociale kompetencer

📏 Matematiske færdigheder
💪 Krop og bevægelse
🌲 Natur og naturfænomener
🎨 Kreative færdigheder

De 8 læringsområder 💡

De 8 læringsområder

Når vi sammensætter vores aktiviteter, lægger vi vægt på disse 8 grundlæggende færdigheder.

1. Personlige kompetencer
Personlige kompetencer er selvstændighed og evne til at indgå i et fællesskab. Det er de grundlæggende færdigheder der skal selvværdfølelsen udvikles hos det enkelte barn.

2. Sociale kompetencer
Sociale kompetencer er en forudsætning for hvordan vi trives som mennesker og opfører os i fællesskabet. Det er foruden social adfærd også en forståelse af andres følelser, og evnen til at kunne handle hensynsfuldt og empatisk.

3. Læse- og skrive færdigheder
Dette område fokuserer på at lære de færdigheder, der er nødvendige for at blive dygtigere til at læse og skrive.

4. Matematiske færdigheder
Dette område forkuserer på at støtte børn i at udvikle deres forståelse af tal, beregning, figurer, rum og mål.

5. Krop og bevægelse
Kroppen er vores bevægelses- og sanseapparat og den fysiske tilstand har stor betydning for børns sundhed, trivsel, livskvalitet, selvværd og indlæring. Motoriske leg er et begreb, der dækker over lege, der styrker barnets motorik.

6. Natur og naturfænomener
Naturoplevelser i barndommen er vigtige for det forhold man får til naturen. Naturen er rum for fantasi, leg, sanseoplevelser og fysisk udfoldelse samt kendskab til dyr, planter og miljøforhold.

7. Kulturelle udtryksformer og værdier
Kultur er en måde at forstå sig selv og verden på. I kunsten og kulturelle udtryksformer møder vi fortolkninger af vores eksistens. Jo flere kulturelle udtryk børnene møder og jo flere indtryk de får, des bredere bliver deres syn på verden, andre mennesker og på sig selv.

8. Kreative færdigheder
Dette område fokuserer på at støtte børn i at udvikle deres kreativitet ved at tilbyde en række muligheder, materialer og medier til at udtrykke sig og bruge deres fantasi. Børnene skal opmuntres til at udforske og dele deres tanker, følelser og ideer.

📝 Det skal I bruge

  1. En masse småsten
  2. Hvid akrylmaling (valgfri)
  3. Permanente tuscher (*Plus Color) eller *akrylmaling
  4. Lak til forsegling
  5. Pensler
  6. En stofpose
🎓 For større børn


Lad dit barn gengive sine yndlings superhelte, prinsesser eller andre kendte figurer. Måske kan han eller hun lave en hel serie af dem!

 

🚁 For mindre børn


Lad dit barn male med fingrene eller en pensel med bredt skaft. Plus Color tuscher kan også anbefales, da de er nemmere at tegne/male med.

Hvis I bruger maling, så sørg for at dække tøjet. Evt. med klip bunden af en plastikpose og hib nedover dit barns tøj. Sørg også for at have et underlag, der kan tåle maling.

 

💌 Del denne aktivitet

Du har helt sikkert nogle i dit netværk, som vil synes at denne aktivitet kunne være sjov! Hjælp dem ved at dele aktiviteten i dit netværk!

Vælg blot herunder, hvor du ønsker at dele aktiviteten 👇