Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/kidoo.dk/public_html/wp-content/themes/jupiter/functions.php on line 73
🦀 Krabbe på krogen – Kidoo

Kidoo

 Grundet Covid-19 har vi valgt at sætte vores planlagte opdatering på pause, så I sammen med jeres børn, kan få glæde af Kidoo’s aktiviteter i denne tid. Vi beklager derfor også, hvis der skulle være nogle fejl/mangler, men vi kan altid kontaktes på kontakt@kidoo.dk hvis du skulle støde på problemer. Pas rigtig godt på jer selv og hinanden 💜

🦀 Krabbe på krogen

Gratis

3+ år

1+

Lav

-

Log ind for at
gemme som favorit 

På sjov krabbejagt!

Det er faktisk slet ikke så svært at fange krabber! – Tør I at tage udfordringen op?

Det er faktisk ikke så svært at få en krabbe på krogen. Det kræver blot at I leder det rigtige sted og lokker med det rigtige madding.

At fange krabber er sjovt for både store og små, men forvente ikke at krabberne kommer springene med det samme, så pak en lille taske med lidt lækkert som I kan hygge med, mens i venter på fangst.

Sådan gør I:

 1. Bind snoren godt fast i tøjklemmen.
 2. Sæt en blåmusling eller anden lokkemad fast i tøjklemmen.
 3. Sænk klemmen ned i vandet og hold fast i snoren.
 4. Vær tålmodig, og hold snoren helt stille, hvis en krabbe ser ud til at være sulten efter en godbid.
 5. Når først krabben har sat sine klør i maddingen, vil den holde fast, og I kan hive den op.
 6. I kan sætte krabberne i jeres spand med vand hvis i vil studere dem nærmere. Hvis I vil konkurrere om hvem der fanger flest, kan i have en spand hver. Men husk at skifte vandet indimellem, så krabberne ikke kommer til at mangle ilt. Husk også at sætte krabberne fri igen.

💡 Tip!

Sidder i på en badebro eller en mole ved havnen, skal i kigge efter krabberne ved den mere stene havbund eller langs bropillerne, hvor der sidder muslinger fast. Tæt ålegræs er også et godt gemmested for krabber.

Find tålmodigheden frem med det mindre barn

Det er svært at være tålmodig som et lille eventyrlysten barn. Derfor vil du måske også opleve at du sidder tilbage alene, med 2 snore og venter tålmodigt, mens dit barn har travlt med en masse andet. Prøv om ikke du kan finde tålmodigheden til at vente på bid selvom dit barn måske ikke viser den store interesse i projektet efter nogle minutter – Dit barn vil sikkert synes det er rigtig spændende når en krabbe først “bider på”.

Dyst om at blive “krabbekonge”

Prøv at konkurrere med dit større barn! Se hvem der fanger flest krabber på 20 minutter og dermed kan kalde sig selv “krabbekonge” 😁

💡 Barnets udvikling

Denne aktivitet styrker:

🙋🏻‍♂️ Personlige kompetencer
👬 Sociale kompetencer

🌲 Natur og naturfænomener

De 8 læringsområder 💡

De 8 læringsområder

Når vi sammensætter vores aktiviteter, lægger vi vægt på disse 8 grundlæggende færdigheder.

1. Personlige kompetencer
Personlige kompetencer er selvstændighed og evne til at indgå i et fællesskab. Det er de grundlæggende færdigheder der skal selvværdfølelsen udvikles hos det enkelte barn.

2. Sociale kompetencer
Sociale kompetencer er en forudsætning for hvordan vi trives som mennesker og opfører os i fællesskabet. Det er foruden social adfærd også en forståelse af andres følelser, og evnen til at kunne handle hensynsfuldt og empatisk.

3. Læse- og skrive færdigheder
Dette område fokuserer på at lære de færdigheder, der er nødvendige for at blive dygtigere til at læse og skrive.

4. Matematiske færdigheder
Dette område forkuserer på at støtte børn i at udvikle deres forståelse af tal, beregning, figurer, rum og mål.

5. Krop og bevægelse
Kroppen er vores bevægelses- og sanseapparat og den fysiske tilstand har stor betydning for børns sundhed, trivsel, livskvalitet, selvværd og indlæring. Motoriske leg er et begreb, der dækker over lege, der styrker barnets motorik.

6. Natur og naturfænomener
Naturoplevelser i barndommen er vigtige for det forhold man får til naturen. Naturen er rum for fantasi, leg, sanseoplevelser og fysisk udfoldelse samt kendskab til dyr, planter og miljøforhold.

7. Kulturelle udtryksformer og værdier
Kultur er en måde at forstå sig selv og verden på. I kunsten og kulturelle udtryksformer møder vi fortolkninger af vores eksistens. Jo flere kulturelle udtryk børnene møder og jo flere indtryk de får, des bredere bliver deres syn på verden, andre mennesker og på sig selv.

8. Kreative færdigheder
Dette område fokuserer på at støtte børn i at udvikle deres kreativitet ved at tilbyde en række muligheder, materialer og medier til at udtrykke sig og bruge deres fantasi. Børnene skal opmuntres til at udforske og dele deres tanker, følelser og ideer.

📝 Det skal I bruge

 1. En tøjklemme
 2. Snor
 3. Lokkemad – f.eks. en blåmusling, fiskerester, eller en skive pølse hvis I slet ikke har noget fisk.
 4. Evt. en spand vand. Enten en fælles eller en hver.

💌 Del denne aktivitet

Du har helt sikkert nogle i dit netværk, som vil synes at denne aktivitet kunne være sjov! Hjælp dem ved at dele aktiviteten i dit netværk!

Vælg blot herunder, hvor du ønsker at dele aktiviteten 👇

Tilgængelige downloads

Miniopgaver

 • Hvordan ser månen ud i dag?
 • Kan du finde de forskellige stjernebilleder? Husk at sætte kryds, hvis du finder dem!
 • Hvilket stjernetegn er du? Tegn det ind i galaksen!
 
[arm_restrict_content plan=”unregistered,” type=”show”]

❗ Du skal være logget ind for at hente materialer gratis
Filer og materialer til Kidoo’s aktiviteter, kan hentes for point når du er logget ind.
Opret en gratis konto her

[/arm_restrict_content][arm_restrict_content plan=”unregistered,” type=”hide”]

Du har . Optjen point

[/arm_restrict_content]