Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/kidoo.dk/public_html/wp-content/themes/jupiter/functions.php on line 73
🌉 LEGO Brobygger – Kidoo

Kidoo

 Grundet Covid-19 har vi valgt at sætte vores planlagte opdatering på pause, så I sammen med jeres børn, kan få glæde af Kidoo’s aktiviteter i denne tid. Vi beklager derfor også, hvis der skulle være nogle fejl/mangler, men vi kan altid kontaktes på kontakt@kidoo.dk hvis du skulle støde på problemer. Pas rigtig godt på jer selv og hinanden 💜

🌉 LEGO Brobygger

Gratis

4+ år

2+

Lav - middel

LEGO flod

Log ind for at
gemme som favorit 

Broen er i stykker!

… Byg en robust bro og kom først over floden!

 I LEGO Brobygger gælder det om at bygge den mest robuste bro over floden – på kortest tid!

For at bygge en bro, skal børnene have et visuelt mål for den afstand, deres bro skal hen over. Derfor har vi lavet en print-selv flod som sikre, at alle har lige langt over på den anden side.

Ét print indeholder 2xA4 sider: Én med den  ødelagte bro og èn uden bro. Siden uden broen er beregnet til at printe så mange af som i har brug for, afhængigt af hvor lang floden skal være/hvor mange der skal være med i legen.

Tegningen med floden kan bruges igen og igen.

💡 Tip!

Lim A4 papirerne på et stykke karton. Enten ét langt stykke eller hver for sig. Det giver stabilitet når i bygger og sørger samtidig for, at papirerne ikke bliver krøllede

Udfordring #1

Alle starter samtidig og der bygges på livet løs, indtil alle har bygget deres bro over floden!
Hvem nåede hurtigst over floden?

Udfordring #2

Den person der nåede hurtigst over floden, må gerne klappe sig selv på skulderen – det er ret godt gået, men er det også den bro, der kan holde til mest belastning? ? Udfordring nr. 2 går ud på, at lægge samme belastning på alle broerne skiftevis.
Hvilken bro er stærkest bygget?

💡 Barnets udvikling

Denne aktivitet styrker:

🙋🏻‍♂️ Personlige kompetencer
👬 Sociale kompetencer

📏 Matematiske færdigheder
💪 Krop og bevægelse
🎨 Kreative færdigheder

De 8 læringsområder 💡

De 8 læringsområder

Når vi sammensætter vores aktiviteter, lægger vi vægt på disse 8 grundlæggende færdigheder.

1. Personlige kompetencer
Personlige kompetencer er selvstændighed og evne til at indgå i et fællesskab. Det er de grundlæggende færdigheder der skal selvværdfølelsen udvikles hos det enkelte barn.

2. Sociale kompetencer
Sociale kompetencer er en forudsætning for hvordan vi trives som mennesker og opfører os i fællesskabet. Det er foruden social adfærd også en forståelse af andres følelser, og evnen til at kunne handle hensynsfuldt og empatisk.

3. Læse- og skrive færdigheder
Dette område fokuserer på at lære de færdigheder, der er nødvendige for at blive dygtigere til at læse og skrive.

4. Matematiske færdigheder
Dette område forkuserer på at støtte børn i at udvikle deres forståelse af tal, beregning, figurer, rum og mål.

5. Krop og bevægelse
Kroppen er vores bevægelses- og sanseapparat og den fysiske tilstand har stor betydning for børns sundhed, trivsel, livskvalitet, selvværd og indlæring. Motoriske leg er et begreb, der dækker over lege, der styrker barnets motorik.

6. Natur og naturfænomener
Naturoplevelser i barndommen er vigtige for det forhold man får til naturen. Naturen er rum for fantasi, leg, sanseoplevelser og fysisk udfoldelse samt kendskab til dyr, planter og miljøforhold.

7. Kulturelle udtryksformer og værdier
Kultur er en måde at forstå sig selv og verden på. I kunsten og kulturelle udtryksformer møder vi fortolkninger af vores eksistens. Jo flere kulturelle udtryk børnene møder og jo flere indtryk de får, des bredere bliver deres syn på verden, andre mennesker og på sig selv.

8. Kreative færdigheder
Dette område fokuserer på at støtte børn i at udvikle deres kreativitet ved at tilbyde en række muligheder, materialer og medier til at udtrykke sig og bruge deres fantasi. Børnene skal opmuntres til at udforske og dele deres tanker, følelser og ideer.

📝 Det skal I bruge

  1. Legoklodser.
  2. Print-selv flod.
  3. Evt. et stykke pap og en limstift.

💌 Del denne aktivitet

Du har helt sikkert nogle i dit netværk, som vil synes at denne aktivitet kunne være sjov! Hjælp dem ved at dele aktiviteten i dit netværk!

Vælg blot herunder, hvor du ønsker at dele aktiviteten 👇

Tilgængelige downloads

LEGO brobygger-flod
Ét print indeholder 2xA4 sider: Én med den  ødelagte bro og èn uden bro. Siden uden broen er beregnet til at printe så mange af som i har brug for, afhængigt af hvor lang floden skal være/hvor mange der skal være med i legen.

❗ Du skal være logget ind for at hente materialer gratis
Filer og materialer til Kidoo’s aktiviteter, kan hentes for point når du er logget ind.
> Log ind her

Du har . Optjen point

Andre kreative aktiviteter