Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/kidoo.dk/public_html/wp-content/themes/jupiter/functions.php on line 73
Om Kidoo – Kidoo

Kidoo

 Grundet Covid-19 har vi valgt at sætte vores planlagte opdatering på pause, så I sammen med jeres børn, kan få glæde af Kidoo’s aktiviteter i denne tid. Vi beklager derfor også, hvis der skulle være nogle fejl/mangler, men vi kan altid kontaktes på kontakt@kidoo.dk hvis du skulle støde på problemer. Pas rigtig godt på jer selv og hinanden 💜

Om Kidoo

Kidoo sætter dit barns leg, læring og trivsel i fokus!

Hos Kidoo har vi til formål at inspirere forældre til sjove lege, der skaber nydelsesfuld læring, nærvær og sjov, sammen med deres børn.

Gennem leg kan børn udvikle sociale og kognitive færdigheder, modnes følelsesmæssigt og få den selvtillid, der kræves for at engagere sig i nye oplevelser og miljøer.

Børn lærer mest intenst gennem leg, fordi at, når lysten driver værket, og læringen går som en leg, hænger det der skal læres, bedre fast.

Derfor lægger vi hos Kidoo, meget arbejde i, at udvikle eller videreudvikle aktiviteter, som gør det sjovt at lære.

De 8 læringsområder

Først og fremmest er det vigtigst af alt, at barnet har det sjovt!
Udviklingen sker helt automatisk når vi lægger fokus på de enkelte læringsområder i vores aktiviteter.
Vi har blandt andet vores fokus på udvikling af personlige og sociale kompetencer, læse- og skrivefærdigheder, matematiske færdigheder, kreativitet, krop og bevægelse, viden om naturen og verden generelt.
 
Du kan læse mere om de forskellige færdigheder ved at holde musen over de enkelte ikoner i kompetencecirklen.

Personlige kompetencer

Personlige kompetencer er selvstændighed og evne til at indgå i et fællesskab. Det er de grundlæggende færdigheder der skal selvværdfølelsen udvikles hos det enkelte barn.

Sociale kompetencer

Sociale kompetencer er en forudsætning for hvordan vi trives som mennesker og opfører os i fællesskabet. Det er foruden social adfærd også en forståelse af andres følelser, og evnen til at kunne handle hensynsfuldt og empatisk.

Læse- og skrive færdigheder

Dette område fokuserer på at lære de færdigheder, der er nødvendige for at blive dygtigere til at læse og skrive.

Matematiske færdigheder

Dette område forkuserer på at støtte børn i at udvikle deres forståelse af tal, beregning, figurer, rum og mål.

Krop og bevægelse

Kroppen er vores bevægelses- og sanseapparat og den fysiske tilstand har stor betydning for børns sundhed, trivsel, livskvalitet, selvværd og indlæring. Motoriske leg er et begreb, der dækker over lege, der styrker barnets motorik.

Natur og naturfænomener

Naturoplevelser i barndommen er vigtige for det forhold man får til naturen. Naturen er rum for fantasi, leg, sanseoplevelser og fysisk udfoldelse samt kendskab til dyr, planter og miljøforhold.

Kulturelle udtryksformer og værdier

Kultur er en måde at forstå sig selv og verden på. I kunsten og kulturelle udtryksformer møder vi fortolkninger af vores eksistens. Jo flere kulturelle udtryk børnene møder og jo flere indtryk de får, des bredere bliver deres syn på verden, andre mennesker og på sig selv.

Kreative færdigheder

Dette område fokuserer på at støtte børn i at udvikle deres kreativitet ved at tilbyde en række muligheder, materialer og medier til at udtrykke sig og bruge deres fantasi. Børnene skal opmuntres til at udforske og dele deres tanker, følelser og ideer.

Inde godt - ude bedst!

I naturen vokser energi, selvtillid og høje træer!

Mange af vores aktiviteter handler om at udforske naturen og alt det smukke omkring den, fordi vi mener at naturen indeholder så meget læring og generelt giver et bedre læringsmiljø.

Når vi åbner døren ud til vores smukke danske natur, finder vi så mange fantastiske muligheder for leg, oplevelser og sjove fortællinger!

Sjove og lærerige aktiviteter
for børn i udvikling!


Alle vores aktiviteter kan med småjusteringer tilpasses både større og mindre børn, så hele familien kan lege med!

Vores målgruppe er primært 3-11 årige, og mere eller mindre alle vores aktiviteter kan tilpasses både mindre og større børn, så alle familiens medlemmer kan nyde kvalitetstiden med familien.

Tag Kidoo med på farten!

Vi har lavet en skrabet mobil-og tablet version af Kidoo, så du kan tage vores aktiviteter med på farten, på en simpel og overskuelige måde.

Bogmærk Kidoo på telefonen og læg bogmærket som en genvej på hjemmeskærmen!
– Så har du let adgang til Kidoo uanset hvor du befinder dig.

Scan QR koden for at tilgå Kidoo på mobilen.

Eventyr venter forude…

Det er gratis at bruge Kidoo!


Kidoo benytter et pointsystem, som gør, at du kan beholde dit kort i lommen og i stedet optjene point helt gratis, som du kan bruge på at hente digitale produkter – uden det koster dig en krone!

Mød vores maskot, Kid!

Du vil møde Kid flere steder på Kidoo. Kid sørger for at holde dig opdateret omkring nye tiltag på Kidoo samt hjælper dig via chatten hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Kid svarer på alle spørgsmål – både fra voksne og børn – og så er han som bonus, rigtig dygtig til at læse børnestavning og han vil svare så børnevenligt som muligt, hvis dit barn har lyst til at skrive til ham 😊

🚀 Sjove fakta om Kid

Kid landede i sin rumraket ved Kidoo’s hovedkontor på Sjælland d. 4 juli 2018 – i den selv samme rumraket som du kan se i vores logo og andre steder på Kidoo.
Kid syntes at Kidoo var en så god idé, at han tilbød at hjælpe til, og i dag er han fast maskot her på Kidoo 😉

Kid vil altid være med når Kidoo i fremtiden holder sjove arrangementer, og han vil meget gerne hilse på alle de søde børn, der ønsker at hilse på ham!

Psst! Har dit barn prøvet Kid’s kodningspil Kodning for begyndere?

Bag om Kidoo!

Hej! Mit navn er Louise og jeg er grundlæggeren af Kidoo. Idéen til Kidoo kom af flere omgange. Ofte hvor jeg sad i haven og den ene idé bare overtog den anden.

I November 2018 blev jeg ansat i et skønt børnefirma, hvor jeg hovedsagligt stod for det digitale, men mine idéer rækte langt ud over, hvad der passede ind i en mainstream virksomhed, og det kunne jeg mærke. Min kreativitet havde brug for at blive brugt, og det kunne den ikke dér.
Når jeg ikke arbejdede på mit daglige job, arbejdede jeg på at skabe Kidoo, hvor alle mine idéer kunne føres ud.

Da motivationen var på sit højeste, bliver jeg som 30 årig ramt af cancer. Efter en måneds sygemelding i mit behandlingsforløb, bliver jeg fritstillet fra mit job.

Jeg brugte et par dage på at have ondt af mig selv, men pludselig vendte mine sorte tanker sig, og i stedet tænkte jeg: Så er det NU! NU har jeg muligheden for at få Kidoo op og køre! NU skal det være!

Jeg har en baggrund indenfor marketing og grafisk design.

Kræften hjalp mig med at realisere mine drømme. Havde jeg gerne været foruden den? – Absolut! Men det handler om at gribe de muligheder man har – uanset hvad der spænder ben for én.

Sponsorere

Mange voksne er faktisk ikke særligt vilde med at lege på børnemåden. Altså på deres præmisser.

For en 1 årige kan det betyde, at det er lige så sjovt at smide puslespilsbrikkerne på gulvet, som det er at sidde og forsøge at sætte dem på plads. Og det synes vi nemt er “forkert”.

Med de lidt større kan det være “så sagde din dukke”,” så kørte dit tog af sporet” og ens eget indre barn kommer op, og man tænker “jeg vil selv bestemmer over mit tog eller min dukke”.

Eller også sjat-leger vi – fordi vi ikke rigtigt gider, så går vi lidt ind i legen i et par minutters tid, og smutter ud igen. Og så oplever vi måske at de H.E.L.E tiden plager for at lege mere.

Det er godt givet ud at tage 10-20 minutter ud, hvor du kun leger. Og bagefter gør noget andet. Vær fokuseret i den tid, du har afsat, så bliver du helt sikkert både mere deltagende og mindre irriteret.

– Rikke Winckler fra forældresparring.dk

Nærvær

Vi ønsker at forældre skal sætte tid af til at være sammen med deres børn uden telefoner og andre forstyrrende ting. Kidoo handler om skabe nærvær og gode minder mellem børn og forældre.

Sundhed

Sundhed kan se ud på mange måder. Sundhed er ikke kun frugt og grønt, og motion. Sundhed hander i ligeså stor grad om den mentale sundhed. Hos Kidoo ønsker vi at give børn et selvtillidsboost - dette får de blandt andet ved at klare ting på egen hånd, kombineret med forældrenes opmærksomhed og nærvær.

Udvikling

Når børn leger, lærer de ofte meget mere, og de ting de lære, sidder bedre fast. Men hos Kidoo er vi ikke kun interesseret i at udvikle den faglige læring, men ligeså det sociale, fysiske og mentale.