Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/kidoo.dk/public_html/wp-content/themes/jupiter/functions.php on line 73
🌠 Stjernenat – Kidoo

Kidoo

 Grundet Covid-19 har vi valgt at sætte vores planlagte opdatering på pause, så I sammen med jeres børn, kan få glæde af Kidoo’s aktiviteter i denne tid. Vi beklager derfor også, hvis der skulle være nogle fejl/mangler, men vi kan altid kontaktes på kontakt@kidoo.dk hvis du skulle støde på problemer. Pas rigtig godt på jer selv og hinanden 💜

🌠 Stjernenat

Gratis

3+ år

2+

Lav

Miniopgaver

Log ind for at
gemme som favorit 

Hvad i himlen er dét?

Kvalitetstid under stjernerne med stjernenat miniopgaver!

Vi ved alle, at himlen er fyldt med stjerner, men hvor tit giver vi os egentlig tid til at nærstudere himlens smukke stjernebilleder?

Find evt. et par liggestole og tag nogle tæpper med ud. Lig under stjernerne og se om i kan finde de forskellige stjernebilleer. Sørg for, at himlen er mørk. Det kan være svært at se stjernerne hvis man bor midt i byen, fordi at lyset fra byen, lyser himlen op.
Derudover skal det naturligvis ikke være overskydet, så stjernerne gemmer sig bag skyerne.

Når det har lykkes jer at finde den perfekte aften, kan i printe Kidoo’s tjekliste og se, hvor mange stjernebilleder i kan se!
– Hvis i kigger længe nok, er i måske endda heldige at se et stjerneskud!

At se på stjerner, er ikke kun sjovt og hyggeligt, men giver anledning til at koble af og få gang i de allerbedste samtaler med hinanden! Benyt den stille aftenstund til at tale med dit barn om alt og ingenting. Tag evt. en kop kaffe/varm kakao med ud under stjernerne.

💡 Tip!

Brug mobilen til at spotte stjerne og planeter. Med Google Sky Map (android) og Sky Map (iPhone) kan I scanne himlen, og mobilen kan så fortælle Jer, hvilke stjerner eller andre af himlens hemmeligheder, I kan se fra hvor I er.

💡 Barnets udvikling

Denne aktivitet styrker:

🙋🏻‍♂️ Personlige kompetencer
👬 Sociale kompetencer

✍️ Læse- og skrivefærdigheder
📏 Matematiske færdigheder
🌲 Natur og naturfænomener
🎨 Kreative færdigheder

De 8 læringsområder 💡

De 8 læringsområder

Når vi sammensætter vores aktiviteter, lægger vi vægt på disse 8 grundlæggende færdigheder.

1. Personlige kompetencer
Personlige kompetencer er selvstændighed og evne til at indgå i et fællesskab. Det er de grundlæggende færdigheder der skal selvværdfølelsen udvikles hos det enkelte barn.

2. Sociale kompetencer
Sociale kompetencer er en forudsætning for hvordan vi trives som mennesker og opfører os i fællesskabet. Det er foruden social adfærd også en forståelse af andres følelser, og evnen til at kunne handle hensynsfuldt og empatisk.

3. Læse- og skrive færdigheder
Dette område fokuserer på at lære de færdigheder, der er nødvendige for at blive dygtigere til at læse og skrive.

4. Matematiske færdigheder
Dette område forkuserer på at støtte børn i at udvikle deres forståelse af tal, beregning, figurer, rum og mål.

5. Krop og bevægelse
Kroppen er vores bevægelses- og sanseapparat og den fysiske tilstand har stor betydning for børns sundhed, trivsel, livskvalitet, selvværd og indlæring. Motoriske leg er et begreb, der dækker over lege, der styrker barnets motorik.

6. Natur og naturfænomener
Naturoplevelser i barndommen er vigtige for det forhold man får til naturen. Naturen er rum for fantasi, leg, sanseoplevelser og fysisk udfoldelse samt kendskab til dyr, planter og miljøforhold.

7. Kulturelle udtryksformer og værdier
Kultur er en måde at forstå sig selv og verden på. I kunsten og kulturelle udtryksformer møder vi fortolkninger af vores eksistens. Jo flere kulturelle udtryk børnene møder og jo flere indtryk de får, des bredere bliver deres syn på verden, andre mennesker og på sig selv.

8. Kreative færdigheder
Dette område fokuserer på at støtte børn i at udvikle deres kreativitet ved at tilbyde en række muligheder, materialer og medier til at udtrykke sig og bruge deres fantasi. Børnene skal opmuntres til at udforske og dele deres tanker, følelser og ideer.

📝 Det skal I bruge

  1. En mørk og skyfri stjernehimmel.
  2. Miniopgaver.
  3. Evt. et par liggestole og tæpper.

💌 Del denne aktivitet

Du har helt sikkert nogle i dit netværk, som vil synes at denne aktivitet kunne være sjov! Hjælp dem ved at dele aktiviteten i dit netværk!

Vælg blot herunder, hvor du ønsker at dele aktiviteten 👇

Tilgængelige downloads

Stjernenat Miniopgaver

  • Hvordan ser månen ud i dag?
  • Kan du finde de forskellige stjernebilleder? Husk at sætte kryds, hvis du finder dem!
  • Hvilket stjernetegn er du? Tegn det ind i galaksen!

❗ Du skal være logget ind for at hente materialer gratis
Filer og materialer til Kidoo’s aktiviteter, kan hentes for point når du er logget ind.
> Log ind her

Du har . Optjen point