Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/kidoo.dk/public_html/wp-content/themes/jupiter/functions.php on line 73
⏱ Tidskapsel – Kidoo

Kidoo

 Grundet Covid-19 har vi valgt at sætte vores planlagte opdatering på pause, så I sammen med jeres børn, kan få glæde af Kidoo’s aktiviteter i denne tid. Vi beklager derfor også, hvis der skulle være nogle fejl/mangler, men vi kan altid kontaktes på kontakt@kidoo.dk hvis du skulle støde på problemer. Pas rigtig godt på jer selv og hinanden 💜

⏱ Tidskapsel

Gratis

2+ år

Hele familien

Lav

Familie Tidskapsel

Log ind for at
gemme som favorit 

En unik tidskapsel for familien!

Hvordan ser jeres liv ud om 5… 10… eller 15 år? 

Hvad er en tidskapsel?

En tidskapsel er en forseglet beholder, der indeholder genstande, der giver folk i fremtiden en registrering af en bestemt tidsperiode. Det er som at sende en besked ind i fremtiden.

💡 Vidste du at…

…en enorm tidskapsel blev placeret under administrationsbygningen på det, der dengang var Oglethorpe College i Atlanta, GA, i 1940. Den må ikke åbnes før 8113! Den indeholder bl.a. miniatyremodeller og film, der beskæftiger sig med alle aspekter af livet på det tidspunkt den blev forsejlet. Tidskapslens placering er blevet registreret på biblioteker, universiteter og templer overalt i verden, så alle ved, at den er der, og hvornår den må åbnes.

At lave en tidskapsel med familien, er mindeværdigt i sig selv, men I skal til at grave frem i nutidens mest mindeværdige ting, som kan glæde jer, når I åbner tidskapslen igen.

Forberedelse

Planlæg en dag hvor I kan sætte tid af, til at lave tidskapslen sammen som familien.
Bed alle familiemedlemmer om at udfylde spørgsmålene i vores print-selv skemaer og bidrage med forskellige ting til tidskapslen.
En vigtig ting at tage stilling til, er tidsrammen for åbning af tidskapsel. I kan enten vælge en bestemt dato eller en særlig milepæl (fremtidig fødselsdag, jubilæum, et barns konfirmationsdag eller bryllupsdag). I kan også blot vælge et bestemt år.

Vi valgte at 5 år som tidsramme – det er her min søn skal konfimeres. Vi graver den op dagen inden hans konfirmation og åbner den på selve dagen.

💌 Forslag til vedlagte ting…

 • Avisudklip
 • Familiebilleder / billeder af kæledyr
 • Tegninger
 • Skoleopgaver
 • Minder fra oplevelser
  (billetter, kort, invitationer m.m.)
 • USB med forskellige filer
  (indtalte lydfiler, billeder, videoer, musik der hitter ligenu m.m.)

Selve kapslen

Når alt er udfyldt og klar til at blive sendt til jeres fremtidige jeg, skal I naturligvis have en tidskapsel som I kan lægge alle tingene i.

Der findes ikke en pakkeløsning, når det handler om at lave en kapsel. Rustfrit stål eller aluminium er oplagte valg, fordi jeres kapsel i så fald holder mindst en levealder. Man kan finde beholdere online til priser mellem 200 og 12.000 kroner. Meeeen en ganske almindelig kaffedåse kan holde op til ti år i jorden 😊
– Husk at uanset hvad I vælger at bruge, så skal den være 100% vandtæt og forseglet!

Når I har fundet jeres tidskapsel, lægger I alle tingene i, sørger for at den er godt forseglet og indholdet ikke kan blive ødelagt af vand der trænger ned i jorden. Så sætter I en etiket på jeres tidskapsel, udfylder årstal og begraver den et hemmeligt sted som kun I kender.

💡 Barnets udvikling

Denne aktivitet styrker:

🙋🏻‍♂️ Personlige kompetencer
👬 Sociale kompetencer

✍️ Læse- og skrivefærdigheder

💪 Krop og bevægelse
🌲 Natur og naturfænomener
🌎 Kulturelle værdier
🎨 Kreative færdigheder

De 8 læringsområder 💡

De 8 læringsområder

Når vi sammensætter vores aktiviteter, lægger vi vægt på disse 8 grundlæggende færdigheder.

1. Personlige kompetencer
Personlige kompetencer er selvstændighed og evne til at indgå i et fællesskab. Det er de grundlæggende færdigheder der skal selvværdfølelsen udvikles hos det enkelte barn.

2. Sociale kompetencer
Sociale kompetencer er en forudsætning for hvordan vi trives som mennesker og opfører os i fællesskabet. Det er foruden social adfærd også en forståelse af andres følelser, og evnen til at kunne handle hensynsfuldt og empatisk.

3. Læse- og skrive færdigheder
Dette område fokuserer på at lære de færdigheder, der er nødvendige for at blive dygtigere til at læse og skrive.

4. Matematiske færdigheder
Dette område forkuserer på at støtte børn i at udvikle deres forståelse af tal, beregning, figurer, rum og mål.

5. Krop og bevægelse
Kroppen er vores bevægelses- og sanseapparat og den fysiske tilstand har stor betydning for børns sundhed, trivsel, livskvalitet, selvværd og indlæring. Motoriske leg er et begreb, der dækker over lege, der styrker barnets motorik.

6. Natur og naturfænomener
Naturoplevelser i barndommen er vigtige for det forhold man får til naturen. Naturen er rum for fantasi, leg, sanseoplevelser og fysisk udfoldelse samt kendskab til dyr, planter og miljøforhold.

7. Kulturelle udtryksformer og værdier
Kultur er en måde at forstå sig selv og verden på. I kunsten og kulturelle udtryksformer møder vi fortolkninger af vores eksistens. Jo flere kulturelle udtryk børnene møder og jo flere indtryk de får, des bredere bliver deres syn på verden, andre mennesker og på sig selv.

8. Kreative færdigheder
Dette område fokuserer på at støtte børn i at udvikle deres kreativitet ved at tilbyde en række muligheder, materialer og medier til at udtrykke sig og bruge deres fantasi. Børnene skal opmuntres til at udforske og dele deres tanker, følelser og ideer.

📝 Det skal I bruge

 1. En kapsel (evt. Pringlesrør)
 2. Familie Tidskapsel
 3. Blyanter/kuglepenne
 4. Ting fra nutiden
  (billeder, avisudklip m.m.)

💌 Del denne aktivitet

Du har helt sikkert nogle i dit netværk, som vil synes at denne aktivitet kunne være sjov! Hjælp dem ved at dele aktiviteten i dit netværk!

Vælg blot herunder, hvor du ønsker at dele aktiviteten 👇

Tilgængelige downloads

Familie Tidskapsel
Vores familietidskapsel indeholder bl.a. spørgsmål som skal udfyldes af både voksne, børn og sammen som familie, samt etiketter til at sætte på tidskapslen.

🕒 Etiketter til tidskapslen
🕒 Spørgsmål til børnene
🕒 Spørgsmål til de voksne
🕒 Spørgsmål til hele familien
🕒 Børnenes håndaftryk
🕒 ​Brev til mit fremtidige jeg
🕒 Brev til mit barn

❗ Du skal være logget ind for at hente gratis materialer
Filer og materialer til Kidoo’s aktiviteter, kan hentes for point når du er logget ind.
> Log ind her

Du har . Optjen point

Andre kreative aktiviteter